logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



mini zapiekanki ze szpinaku z jajkiem

garnek żeliwny garnki żeliwne mini zapiekanki ze szpinaku z jajkiem
  • 800 g szpinaku obranego, umytego i grubo posiekanego
  • 6 jajek ugotowanych na twardo i przekrojonych na pół
  • 80 g masła
  • 100 g startego grujera
  • 100 g wędzonego boczku pokrojonego w paseczki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  1. Na patelni rozpuścić masło. Smażyć szpinak z czosnkiem przez 15 minut aż szpinak odparuje. Dodać gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Przyrumienić boczek i dodać do szpinaku.
  3. Posmarować masłem 6 żeliwnych mini rondelków. Wypełnić je szpinakiem. Do każdego włożyć 2 połówki jajka i posypać startym serem
  4. Zapiekać przez 5 minut w rozgrzanym i ustawionym na grilowanie piekarniku.
  5. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.